Dinsdag 16 januari 2018

SBS 6 schrapt MindMasters Live

SBS 6 stopt per direct met het vrijdagavondprogramma MindMasters Live. Al na twee afleveringen valt het doek voor het programma over mentalisten. “De kijker kon MindMasters Live onvoldoende waarderen en het werd dan ook niet goed genoeg bekeken.

Natuurlijk vinden wij dat enorm jammer, maar dit kan gebeuren: niet elk programma scoort”, laat Peter Lubbers, directeur tv, in een verklaring weten. “Ondanks de nodige inhoudelijke verbeteringen bleef het teleurstellend en zien wij dit ook niet meer veranderen. Daarom hebben we besloten om hier niet mee door te gaan.”

De uitzending van vrijdag behaalde 496.000 kijkers en dat betekende een marktaandeel van slechts 7 procent. Wat SBS 6 volgende week op het tijdslot van MindMasters Live gaat uitzenden is niet bekend. “Daar gaan we deze week over nadenken”, laat een woordvoerder weten.

Mindmasters Live, dat nog twee maanden lang op de buis zou zijn, is een productie van Stepping Stone. De zoektocht naar de beste mentalist van Nederland werd gepresenteerd door Uri Geller en Walter Rolfo.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen