SBS6 overweegt terugkeer Man Bijt Hond
vrijdag 12 juli 2019

SBS6 overweegt terugkeer Man Bijt Hond

Man Bijt Hond, het televisieprogramma dat in 2015 door de NPO van de buis werd gehaald, keert mogelijk terug op SBS6. Volgens een woordvoerder van de zender wordt momenteel gewerkt aan proefopnames.

Volgens enkele bronnen zou de kogel al door de kerk zijn en bestaat de ambitie om de eerste aflevering komend najaar uit te zenden. De woordvoerder bevestigt dat een deel van het team dat destijds werkte aan de serie van KRO-NCRV ook zijn medewerking verleent aan de proefopnames.

De Nederlandse versie van Man Bijt Hond, van oorsprong een Vlaams tv-programma, ging in 1999 van start bij de NCRV. Het richtte zich vooral op triviale, alledaagse – vaak regionale – nieuwtjes en ‘gewone’, onbekende mensen. Geliefde items waren De Babbelbox, de sketches van Ons-kent-ons en rubrieken als Van Boerenhol naar Moddergat.

Het programma gaf ook ruimte aan regelmatig terugkerende paradijsvogels als Rapper Sjors, De Veerkampjes en Tiny en Lau. Over de invulling van het nieuwe Man Bijt Hond wil SBS6 nog niets kwijt. Het zou niet de eerste keer zijn dat SBS6 een NPO-programma nieuw leven inblaast. Zo namen zij De Rijdende Rechter over onder de naam Mr. Frank Visser Doet Uitspraak en begint binnenkort een nieuwe reeks van het spelletjesprogramma Lingo.

Bron: AD/BM

Bericht delen