Dinsdag 16 januari 2018

SBS 6 brengt scripted reality in vooravond

SBS 6 brengt vanaf dit voorjaar de nieuwe scripted reality serie Beschuldigd. In het programma dat een groot succes is in Duitsland worden verhalen nagespeeld van mensen die te maken hebben gehad met een beschuldiging. Een leraar die beschuldigd wordt van seksueel misbruik van zijn leerling en een vader die verdacht wordt van het stalken van zijn ex-vrouw. Allemaal verhalen die vanaf 14 januari iedere werkavond te zien zijn vanaf 18.00 uur bij SBS 6.

 

Iedereen leest wel eens in de krant over mensen die van een misdaad beschuldigd zijn, echter wat is het effect daarvan op een gezin? Hoe gaat een vrouw met haar man om nadat hij van seksueel misbruik is beschuldigd? Hoe gaan ouders om met een kind dat van een misdrijf verdacht wordt? Een beschuldiging eist altijd een zware tol van het getroffen gezin. Wat als men zijn of haar eigen conclusies al heeft getrokken en wat als deze verkeerd blijken te zijn?

In Beschuldigd wordt in elke aflevering een gezinslid gevolgd dat verteld over de situatie in het gezin, nadat één van de gezinsleden is beschuldigd van een misdrijf. Een man wordt verdacht van een crimineel dubbelleven, hoe gaat zijn vrouw hiermee om, hoe trekt zij haar conclusies en wat is de uitkomst van het onderzoek? Beschuldigd blijft tot de laatste minuut spannend, want pas aan het einde van elke aflevering wordt bekend gemaakt of de verdachte werkelijk schuldig is of niet.

Beschuldigd is scripted reality. Het wordt gemaakt als reality, maar het verhaal wordt nagespeeld op dusdanige wijze dat het zeer geloofwaardig en pakkend is. De hoofdpersonen zijn acteurs die het verhaal op zeer realistische wijze vertolken. In Nederland is deze vorm van televisie in 2012 door Net 5 geïntroduceerd. De series Achter Gesloten Deuren en Dokters zijn een succes gebleken. In iedere aflevering staat een waar gebeurd verhaal centraal.

Beschuldigd wordt geproduceerd door IDTV.

Bron: SBS Broadcasting

Bericht delen