Satirische show RTL Exclusief wordt vrolijke nieuwsquiz
donderdag 7 januari 2021

Satirische show RTL Exclusief wordt vrolijke nieuwsquiz

Het format van RTL Exclusief wordt aangepast, bevestigt RTL donderdag na berichtgeving van Showbizznetwork. Deze verandering is volgens de zender geen gevolg van de kritiek op het programma, waarvan de eerste aflevering op 30 december werd uitgezonden.

‘Zoals we op Oudejaarsdag aangaven: de basis stond, maar dankzij de reacties van de kijkers zijn er nieuwe inzichten ontstaan die de makers graag willen gebruiken om het programma nog beter te maken’, laat RTL desgevraagd weten. ‘Een nieuw format is constant in beweging.’

In het programma waren onder de leiding van Beau van Erven Dorens diverse persiflages te zien van onder anderen koningin Máxima, Mark Rutte en Johan Derksen. Deze bekende personen werden door cabaretiers middels deepfake technologie tot leven gebracht. Met deze technologie kan het gezicht van iemand anders op het gezicht van de cabaretiers verschijnen.

Er kwamen verdeelde reacties over de eindejaarsuitzending van het programma. Hoewel een aantal kijkers via sociale media lieten weten het hilarisch te vinden, waren er ook veel negatieve reacties op Twitter te lezen van mensen die de talkshow erg flauw vonden. De tweede aflevering van RTL Exclusief zou op zondag 3 januari worden uitgezonden, maar dit werd met een week uitgesteld om te werken aan de aanpassing van de talkshow.

Het is volgens RTL een ‘vrolijke nieuwsquiz op de zondagavond geworden, waarin twee panels met gasten onder leiding van Van Erven Dorens een spel spelen met de waarheid’. Hierbij worden de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen week doorgenomen, waarbij de vraag centraal staat: wat is echt en wat is fake? De tweede aflevering van RTL Exclusief is op zondagavond 10 januari te zien.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen