Dinsdag 16 januari 2018

Saskia Noorts Nieuwe Buren bij RTL 4

RTL 4 komt volgend jaar met een nieuwe dramaserie: Nieuwe Buren. De 10-delige serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. Katja Römer-Schuurman en Thijs Römer gaan samen met Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh de hoofdrollen spelen. Beide koppels zijn hierin als stel te zien.

Het is de eerste keer dat een televisieserie wordt gemaakt naar een boek van Noort, die deze week haar tienjarig jubileum als auteur viert. Nieuwe Buren wordt geproduceerd door Rachel van Bommel en Antoinette Beumer van Millstreet Films (Loft, Gooische Vrouwen), in coproductie met Pupkin Film (Van God Los, Bellicher, TBS).

Erland Galjaard, programma directeur RTL Nederland: “Met successen als Divorce, Moordvrouw en Gooische Vrouwen is drama voor ons een belangrijke pijler. Nieuwe Buren is daarbij een prachtige aanwinst, voor ons de gedroomde combinatie van mensen voor en achter de schermen. Voor de schermen hebben we een geweldige cast en achter de schermen Antoinette Beumer en bestsellerschrijfster Saskia Noort. Wij zijn er bijzonder trots op dat al deze talentvolle mensen bij elkaar komen bij RTL 4.”

Bron: RTL 4

Bericht delen