Dinsdag 16 januari 2018

Sander van Hoorn richt zich op Arabische wereld

Sander van Hoorn wordt de multimediale correspondent voor NOS Nieuws in de Arabische wereld. Van Hoorn is al als correspondent voor de NOS actief in Israël en de Palestijnse gebieden. De 40-jarige Van Hoorn richt zich in zijn nieuwe werkgebied op alle actualiteiten in de regio die zich uitstrekt van Marokko tot Irak en van Syrië tot Jemen, plus de niet-Arabische staat Iran. Nicole le Fever (46), sinds 2006 correspondent van de NOS in het Midden-Oosten, keert deze zomer terug naar Nederland waar zij aan de slag gaat als algemeen verslaggever.

Sander van Hoorn krijgt vanuit Hilversum ondersteuning van een rondreizende verslaggever. Afhankelijk van de actualiteit wordt deze voor een bepaalde periode, variërend van enkele weken tot enkele maanden, in een Arabisch land gestationeerd. Deze vacature wordt in de komende periode ingevuld. Tot het nieuwe team operationeel is, blijft Nicole le Fever de ontwikkelingen in de Arabische wereld voor de NOS volgen. Sander van Hoorn gaat zich in Beiroet vestigen.

De nieuwe werkwijze van correspondent en reizende verslaggever geeft NOS Nieuws flexibiliteit. De verslaggever wordt in staat gesteld om een onderstroom aan verhalen aan te boren die bij een korter verblijf onbereikbaar zou blijven. Israël en de bezette Palestijnse gebieden spelen structureel een kleinere rol. Daarom blijft de NOS daar wel aanwezig maar met een nog te benoemen freelance-correspondent.

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff: “De Arabische wereld is volop in beweging en de aanwezigheid van de NOS in die regio is dat ook. Door nieuwe accenten te leggen hopen we nog beter in te kunnen spelen op de actuele ontwikkelingen. Ik ben blij dat Nicole en Sander, die de afgelopen jaren verslag hebben gedaan van alle grote nieuwsgebeurtenissen in respectievelijk het Midden-Oosten en Israël, hun kennis en ervaring voor de NOS blijven inzetten in hun nieuwe functies.”

Van Hoorn was de afgelopen jaren als correspondent werkzaam in Israël en de Palestijnse gebieden. Hij deed daar onder meer verslag van de oorlog met Libanon, de inval in Gaza en de teloorgang van het vredesproces. Ook versloeg hij samen met Le Fever de opstand in Egypte. Van Hoorn studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Bron: NOS

Bericht delen