Dinsdag 16 januari 2018

Ruzie over korting op Omroep Brabant

Gedeputeerde Staten van de provincie Brabant reageren woedend op de opvatting van het Commissariaat voor de Media dat de bezuiniging van 1,7 miljoen euro op de jaarlijkse subsidie aan Omroep Brabant in strijd is met de wettelijke plicht om deze regionale omroep in stand te houden.

“Uw conclusie is niet onderbouwd en schaadt onze juridische positie,” wijst GS in een gepeperde brief aan het commissariaat op de komende rechtszaak die Omroep Brabant tegen de structurele bezuiniging heeft aangespannen en die volgende maand dient bij de bestuursrechter in Den Bosch.

De korting van 1,7 miljoen begint in 2015 en loopt in de pas met andere bezuinigingen op subsidies aan Brabantse instellingen waartoe Provinciale Staten vorig jaar hebben besloten. Om te voorkomen dat Omroep Brabant zich voor de rechter ‘zal beroepen op uw reputatie en wettelijke status,’ zet GS het Commissariaat onder druk om zijn standpunt binnen twee weken ‘in te trekken en te herzien.’

Gebeurt dit niet dan dreigt zij het Commissariaat voor de rechter te slepen. GS vindt dat de omroep nog behoorlijk in haar slappe was zit, met een algemene risicoreserve van 3,5 miljoen euro.

Bron: BN De Stem/Broadcast Magazine

 

Bericht delen