Ruudje Douwma Head of Content van Monday Media Nederland
woensdag 14 september 2022

Ruudje Douwma Head of Content van Monday Media Nederland

Ruudje Douwma is aangesteld als Head of Content bij Monday Media Nederland, onderdeel van Monday Media Group. Douwma is verantwoordelijk voor het aansturen van de programma’s die Monday produceert en neemt plaats in het managementteam van Monday Media Nederland.

Douwma was de afgelopen 14 jaar als eindredacteur en UP verbonden aan talloze programma’s zoals Expeditie Robinson, Obese, Down voor Dummies en Liefs Uit, voor diverse producenten als StrixTV, Simpel Zodiak, KRO-NCRV en Warner.

Jan Hendrik Smeenge, MD Monday NL: “Ruudje is een fantastische allround maker die haar sporen in onze industrie ruimschoots heeft verdiend. We zijn dan ook bijzonder verheugd dat zij zich in een nieuwe rol bij ons productiehuis wil aansluiten. Met haar ervaring en kunde is de kwaliteit van onze producties de komende jaren gegarandeerd. En ik zie ernaar uit om samen met haar en senior creatives Chantal Labree (o.a. Fremantle, IDTV en KRO-NCRV) en Sander Jongkind (o.a. Fremantle en Endemol NL/GER) verder te bouwen aan succesformules in de genres waarop wij ons richten”.

Ruudje Douwma: “Ik heb ontzettend veel zin om bij Monday Media aan de slag te gaan. De gevestigde titels in diverse genres, maar ook de nieuwe formats die er op (korte) termijn aankomen maken Monday Media een heel dynamisch bedrijf dat midden in de samenleving staat. Ik kan dan ook niet wachten om met mijn nieuwe collega’s verder te bouwen aan de toekomst van Monday”.

Over Monday Media
Met de overname van Strix Benelux is Monday Media sinds 2021 actief in Nederland. De oorsprong van de groep ligt in Scandinavië, waar het met programma’s in genres als factual entertainment, actualiteit, documentaires, sport en fictie, de grootste onafhankelijke content producent is. Monday Nederland produceert onder meer Million Dollar Island, Say Yes To The Dress Benelux, Het Roer Om en Ik Woke Van Jou.

Bron: Monday Media/BM

Bericht delen