Ruud de Langen gaat weg bij Talpa
donderdag 11 juni 2020

Ruud de Langen gaat weg bij Talpa

Ruud de Langen, CCO van Talpa, vertrekt per 1 oktober. Aanleiding is de herstructurering binnen Talpa Network door de coronacrisis waardoor besloten is om Talpa Social, het video platform KIJK en de creatieve afdelingen op een andere wijze aan te sturen.

De Langen zelf zegt in een persbericht dat hij niet past bij de nieuwe fase die Talpa ingaat. “Mede door de coronacrisis gaat Talpa Network nu een nieuwe fase in, die niet meer goed aansluit bij mijn ambities. De afgelopen twee jaar heb ik mooie dingen gedaan. Een creatieve organisatie neerzetten middels de acquisitie van Brandnewtelly. Dat resulteerde in een aantal opvallende effectieve campagnes. We hebben het VOD-platform KIJK nieuw leven ingeblazen met meer dan een verdubbeling van bereik als resultaat.”

De Langen vervolgt: “De samenwerking met jong talent in het Social team maakte me duidelijk dat er nog veel goeds te verwachten is. Werken bij Talpa Network was eervol. Ik heb een spannende en leerzame tijd gehad met hele leuke collega’s en ben daar zeer dankbaar voor. Het is nu tijd om deze mooie ervaringen mee te nemen in mijn oriëntatie op een nieuwe uitdaging.”

Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network, zegt: “Ruud heeft een sleutelrol vervuld in de almaar uitdagende wereld van creatie om consumenten te bereiken en met merken te verbinden. Creativiteit is één van die disciplines waarin juist de persoon het verschil maakt. Ruud heeft die rol met verve ingevuld en daarmee een stevig fundament gelegd onder de creatieve proces aanpak binnen Talpa Network.”

In oktober 2019 was Ruud de Langen nog te gast in BM Talk. Zie het gesprek met hem hieronder.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen