Dinsdag 16 januari 2018

'Rutte-special' in het NOS Jeugdjournaal

Wat is de lievelingskleur van Mark Rutte? Wat is zijn favoriete televisieprogramma en werd hij als kind wel eens gepest? Zomaar wat vragen die de kersverse minister-president beantwoordt in een kennismakingsinterview met het NOS Jeugdjournaal. Rutte ontvangt presentator Rozemarijn Moggré in het Torentje en praat vrijuit over zijn jeugd, zijn eerste weken als minister-president, Geert Wilders en de bezuinigingen.

Als jongste in een groot gezin moest Rutte knokken voor zijn eigen plekje. Kinderen die wel eens worden gepest, geeft hij het advies niet bij de pakken te gaan neerzitten. En: “Terug plagen mag best.” De mooiste jeugdherinnering heeft hij aan zijn vader die hem als kind zelfverzonnen verhalen vertelde.

Behalve het gesprek met de premier, ook aandacht voor de uitkomsten van een peiling naar zijn populariteit onder een kleine tweeduizend kinderen. Zo geeft 39 procent van de ondervraagde kinderen aan het goed te vinden dat Rutte premier is geworden; eenzelfde percentage zegt hem ‘aardig’ te vinden. De extra lange editie van het journaal voor kinderen wordt zaterdagavond vanaf 18.40 uur uitgezonden op Z@pp.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen