Rutte en Baudet woensdag in debat bij Pauw
zondag 19 mei 2019

Rutte en Baudet woensdag in debat bij Pauw

Het debat tussen VVD-leider Mark Rutte en Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FVD) gaat door. Dat meldt het tv-programma Pauw, waarin het duel te zien is. Woensdagavond, de avond voor de Europese verkiezingen, kruisen de twee de degens in de Rode Hoed in Amsterdam onder leiding van presentator Jeroen Pauw.

Rutte daagde Baudet, die volgens opiniepeilers met FVD opnieuw kans maakt de VVD als grootste partij voorbij te streven, dinsdag uit. Beide partijen leken elkaar al gauw te vinden, totdat er onenigheid rees over de opzet. Baudet wilde bijvoorbeeld op alleen op Facebook debatteren, terwijl Rutte volhield dat ook televisiekijkers het moesten kunnen volgen.

“Na dagen van contact tussen de VVD en Forum voor Democratie is er een akkoord bereikt”, aldus de makers van de talkshow. De uitzending volgt woensdagavond op een televisiedebat tussen de lijsttrekkers voor de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Het is ongebruikelijk dat de premier een rivaal uitdaagt voor een debat, maar Rutte deed dat naar eigen zeggen toch om de “gevaarlijke” en “rare verzinselen” van nexit-voorstander Baudet aan de kaak te stellen. “Goed dat het debat er komt”, laat hij weten.

baudetinsta2

Baudet is geen liefhebber van de publieke omroep. Toen Rutte recent te gast was bij Mariëlle Tweebeeke in Nieuwsuur plaatste hij bovenstaand bericht op Instagram.

Bron: AD/BM

Bericht delen