Dinsdag 16 januari 2018

Ruth Gerritse creative director bij Talpa

Het team van creative directors bij Talpa Producties wordt opnieuw uitgebreid. Ruth Gerritse is per 1 augustus benoemd tot zesde lid van het team, dat verder bestaat uit Debora Flens, Xandra Budie, Linde de Jong, Jacco Keyzer en Sebastiaan Spaan.

Iedere creative director overziet een aantal van de formats die door Talpa zelf zijn ontwikkeld en worden geproduceerd en bewaakt de inhoud en de creatieve kant daarvan.

Alleen ervaren programmamakers komen voor de functie in aanmerking. Gerritse studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en werkte de afgelopen 20 jaar als productieleider, programmamaker, regisseur en eindredacteur van tal van programma’s bij diverse producenten voor vrijwel alle publieke en commerciële omroepen.

Zij maakte reportages en reisverslagen, stelde reality- en human interest programma’s samen, maar deed evenveel ervaring op met entertainment en infotainment, zowel op locatie als in de studio. Bij Talpa is Gerritse bekend als eindredacteur van Hoeveel Ben Je Waard, The Biggest Loser en Koffietijd.

Bron: Talpa Media/Broadcast Magazine

Bericht delen