Ruim honderd gele hesjes protesteren bij NOS-gebouw
zaterdag 16 februari 2019

Ruim honderd gele hesjes protesteren bij NOS-gebouw

Betogers in gele hesjes demonstreerden zaterdag in Hilversum. Naar schatting ruim honderd mensen verzamelden zich op station Hilversum en liepen onder het motto ‘NOS = Fake News’ naar het NOS-gebouw op het Media Park.

In hun Facebook-oproep stond dat de NOS burgers misleidt met “mainstream media propaganda”. Onderweg naar het Media Park zongen ze “NOS, weg ermee”.

Voor het gebouw van de omroep lichtten de betogers hun standpunten toe tegenover NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff en plaatsvervangend hoofdredacteur Giselle van Cann. Ze zeiden onder meer dat de NOS nepnieuws levert en aan de leiband loopt van de politiek.

“Het laatste dat wij willen, is nieuws uitzenden dat niet klopt”, zei Gelauff daarop. “Verder staan we los van de politiek. Als redactie hebben we geen mening”. Meerdere betogers stelden dat de NOS te weinig aandacht besteedt aan de Nederlandse gele hesjes. “We worden genegeerd”. Gelauff en Van Cann antwoordden dat er de afgelopen maanden geregeld is bericht over de gele hesjes in Nederland.

De gele hesjes-betogingen zijn overgewaaid uit Frankrijk, waar ze begonnen als acties tegen verhoging van de benzineprijzen. Later werden het protesten van diverse aard tegen de autoriteiten, zoals de regering en de politie.

Bron: NOS/BM

Bericht delen