Ruim 49 miljoen mensen zagen interview prins Harry en Meghan
woensdag 10 maart 2021

Ruim 49 miljoen mensen zagen interview prins Harry en Meghan

Het interview van prins Harry en Meghan Markle met de Amerikaanse talkshowhost Oprah Winfrey is wereldwijd door 49,1 miljoen mensen bekeken, meldt zender CBS. Het gaat om zowel televisiepubliek als kijkers die het interview via een stream keken.

De Amerikaanse zender meldt ook dat het interview in de Verenigde Staten opnieuw zal worden uitgezonden op vrijdag 12 maart. In een openhartig interview met Winfrey vertelde Markle afgelopen weekend over haar ervaringen met het Britse koningshuis.

De 39-jarige voormalige actrice zei in het gesprek onder meer dat zij suïcidale gedachten had als gevolg van de grote druk die zij ervoer. Er zouden volgens haar binnen het koningshuis zorgen zijn geuit over de huidskleur van hun zoon Archie. Buckingham Palace reageerde dinsdag bedroefd over hoe prins Harry en zijn vrouw Markle de afgelopen jaren aan het hof hebben ervaren.

Het twee uur durende interview wordt in 68 landen uitgezonden. Dinsdagavond was het twee uur durende gesprek in Nederland te zien bij Net5. Die uitzending werd gevolgd door 1.542.000 kijkers, zo blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. Het is daarmee het meest bekeken programma op Net5 sinds 2004.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen