Woensdag 17 januari 2018

Ruim 45 uur televisie op één dag

Endemol Shine Nederland gaat zondag 45 uur televisie op één dag produceren. Victor & Björn (Hoofd Productie Sport) zijn trots en blikken vooruit in een blog.

De sportafdeling van Endemol Shine Nederland staat op scherp. De gedrevenheid is door het hele pand op de MediArena te voelen. We kijken er met z’n allen enorm naar uit, want zondag is D-day. Niet alleen voor Feyenoord maar ook voor de 400 crewleden, die met twaalf regiewagens verspreid door het ganse land én in twee tv-studio’s keihard aan het werk zijn om de ontknoping van de Eredivisie zo goed mogelijk live in beeld te brengen. Met zeventien live uitzendingen over vijftien kanalen (zes tv- en negen online-uitzendingen) produceren wij ruim 45 uur Live televisie op één dag. Geregistreerd met 75 camera’s en 35 kilometer aan kabels. Daar zijn wij best trots op!

Het aanstaande kampioenschap van Feyenoord (of toch nog niet?) brengen wij live in beeld, maar ook bij alle andere wedstrijden zijn we live aanwezig. Negen door Endemol Shine Nederland geproduceerde wedstrijdregistraties vanuit de negen verschillende stadions in het land. Alles maar dan ook alles halen we zondag uit de kast om alle wedstrijden, alle beslissingen, alle emoties, de tocht door Rotterdam én de huldiging in De Kuip in beeld te brengen. Met één doel: de kijker amuseren!

De dag begint al vroeg met De Tafel van Kees vanuit De Kuip. Daarna schakelen we vanuit onze bomvolle studio naar alle voetballocaties van die dag. Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Utrecht, Nijmegen, Zwolle, Almelo en Kerkrade; geen plek slaan we over. Vervolgens leven we, in een twee uur durende voorbeschouwing met speciale gasten over de diverse locaties in Nederland, samen toe naar de aftrap om half drie. Tussendoor gaan er vierhonderd lunches doorheen, want echt tijd om te tafelen is er niet. Ondertussen registreert ons team het evenement in De Kuip waar 50.000 Feyenoord-supporters zitten die helaas geen kaart meer konden bemachtigen voor de wedstrijd. En ook daar zijn we live aanwezig tot aan de eventuele huldiging.

Na de aftrap komen via een separaat schakelkanaal, alle wedstrijden, alle beslissingen, alle doelpunten en alle andere speciale momenten voorbij. En bij het behalen van het kampioenschap van Feyenoord volgen we met een heuse cineflex helikopter (dus geen drone) en twee motoren met draadloze camera’s de spelersbus door Rotterdam onderweg naar De Kuip, waar de ploeg wordt gehuldigd. Wij registreren tot in de late uurtjes, want we willen jullie uiteraard niets onthouden. Rond half twaalf eindigen we dag in rust, nadat we alle wedstrijden en hoogtepunten van die dag nog eens voor jullie op een rijtje hebben gezet en we de 75.000 afgelegde kilometers hebben gedeclareerd.

Jullie kunnen zomaar getuige zijn van een historische gebeurtenis in en rondom Rotterdam. Tenminste als je Feyenoord een warm hart toedraagt. Doe je dat niet, zet je over deze emotie heen, want het wordt sowieso een spectaculaire dag. Alleen al omdat je nu een beetje weet hoe het er achter de schermen aan toe gaat en hoe we de beelden op jouw schermen krijgen.

Programma FOX Sports 1, zondag 7 mei (13,5 uur aaneengesloten live-producties van ESN)

10:00u – 11:30u:          De Tafel Van Kees                                           Kuip in Rotterdam
11:30u – 12:00u:          FOX Sports Vandaag                                      MediArena Studio 4
12:00u – 19:30u:          Marathonuitzending De Eretribune               MediArena Studio 5
19:30u – 20:30u:          Dit was het Weekend                                      Mediarena Studio 4
20:30u – 21:30u:          FOX Sports Vandaag                                      MediArena Studio 4
23:00u – 23:30u:          FOX Sports Vandaag                                      MediArena Studio 4

Onze afnemers:

•            FOX Sports TV (alles LIVE)

•            FOX Sports Online (alles LIVE)

•            FOX Sports Go App

•            KPN Goal Alert (doelpunten en samenvattingen op je mobiel)

•            Clubsites (18 Clubs)

•            NOS (samenvattingen Studio Sport)

•            IMG die onze producties aan 43 landen distribueert

•            TV Rijnmond: het is immers ”Rotterdam-dag”

•            Alle grote nieuws agencies [RTL, NOS, CNN, BBC, TV GLOBO, GOL TV etc)

Overigens… mocht Feyenoord kampioen worden, dan staan we vanaf maandagochtend acht uur weer met onze ploeg in Rotterdam. De gemeente verwacht 150.000 mensen voor de huldiging op de Coolsingel. Ook dat brengen we in beeld. In opdracht van TV Rijnmond en de gemeente Rotterdam. Wederom een mediacircus met vier regiewagens, veertig man crew, twintig camera’s met afnemers als Rijnmond, RTL, FOX & NOS.

En dan hebben we nog de variant als Feyenoord geen kampioen wordt…Dan schrijven we volgende week waarschijnlijk weer een blog van soortgelijke strekking. We hebben er zin in! Spannend voor ons én de kijker.

Victor & Björn
(Hoofd Productie Sport)

Bericht delen