Ruim 400.000 bezoekers voor April, May en June
maandag 27 januari 2020

Ruim 400.000 bezoekers voor April, May en June

Meer dan 400.000 bezoekers hebben April, May en June in de bioscoop gezien, een komische dramafilm geregisseerd door Will Koopman. Het is de eerste Platina Film van 2020. Dinsdag wordt de award overhandigd aan hoofdrolspelers Linda de Mol, Elise Schaap en regisseur Will Koopman.

Op 28 december 2019 werd April, May en June al bekroond met de Gouden Film-status. De Platina Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Als de ernstig zieke moeder van de drie halfzussen April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar autistische zoon Jan. Maar geconfronteerd met de vraag blijkt al snel dat ze zich alle drie ongeschikt achten. Daarbij merken de zussen dat ze de laatste jaren nogal van elkaar en hun broer vervreemd zijn. De vier zullen elkaar opnieuw moeten leren kennen, willen ze elkaar tot steun zijn in de moeilijke tijd die komt.

Het scenario van April, May en June werd geschreven door Frank Houtappels naar een idee van Linda de Mol. De film is geproduceerd door Talpa Fictie met een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive en steun van het Abraham Tuschinski Fonds. Independent Films verzorgt de filmdistributie van April, May en June, die in release ging op 19 december 2019 en momenteel in 132 bioscopen draait.

Bron: NFF/Biosagenda/BM

Bericht delen