Woensdag 17 januari 2018

RTV Rijnmond schrapt 15 banen

RTV Rijnmond gaat met ruim 15 arbeidsplaatsen minder het nieuwe jaar in. Dat is het gevolg van de bezuinigingen die staatssecretaris Dekker alle dertien regionale omroepen vanaf volgend jaar heeft opgelegd. Het personeel is vrijdagavond geïnformeerd.

Door het verlies van arbeidsplaatsen zullen programma’s verdwijnen. De omroep gaat zich voornamelijk concentreren op nieuws en sport. RTV Rijnmond ziet zich gedwongen tot die keuze. De omroep moet vanaf volgend jaar 850 duizend euro bezuinigen.

Het zoeken naar meer efficiency met de twaalf andere regionale omroepen strandde twee maanden geleden met de haven in zicht. Het voornemen om de redactie en de programmering te ontzien, kan daardoor niet worden uitgevoerd.

Er komt op RTV Rijnmond een einde aan Live uit Lloyd. Op Radio Rijnmond stopt het sportprogramma op zaterdagmiddag met het amateurvoetbal, Country en Omstreken, A Deeper Shade of Soul en Wakkere Honden.

“Je moet natuurlijk keuzes maken in zo’n proces”, zegt directeur Bert Klaver van RTV Rijnmond. Daarom wordt ingezet op sport, nieuws, achtergronden en evenementen. Daar zijn we als regionale omroep sterk in. En dat willen we ook uitstralen in onze regio. Maar dat betekent ook dat je andere programma’s moet laten vallen.”

Tegelijkertijd zal worden ingezet op een snellere productie van beeld ten behoeve van site, app en social media.

Bron: RTV Rijnmond/Broadcast Magazine

Bericht delen