dinsdag 16 januari 2018

RTV Oost wint prijs met Houdt God van Vrouwen?

RTV Oost heeft met de documentaire Houdt God van Vrouwen? de prijs gewonnen voor de beste Europese productie van de regionale omroepen. Dat werd donderdagavond bekend tijdens de uitreiking van de zogenoemde Prix Circom in Kroatië.

De Prix Circom is een prijs in verschillende categorieën die jaarlijks wordt uitgereikt door de Europese Associatie van regionale omroepen. Dat de documentaire de Prix Circom zou winnen voor de beste documentaire was al bekend, maar daarnaast won de documentaire ook de Grand Prix, de beste productie van alle categorieën. Die prijs bestaat uit een geldbedrag van 3.000 euro.

Houdt God van Vrouwen? is een documentaire waarin filmmaker Emile van Rouveroy van Nieuwaal een beeld schetst van Hilligje Kok-Bisschop, een vrouw uit Staphorst die voor de SGP de politiek in wil. Van Rouveroy brengt haar gevecht tegen de behoudende kerk in beeld, maar ook de worsteling binnen haar eigen gezin en vriendenkring. De strijd wordt emotioneel gevoerd, maar ook met humor.

RTV Oost heeft de documentaire vorig jaar uitgezonden. Houdt God van Vrouwen? ontving eerder de NL-Award voor beste documentaire van de ROOS, de Nederlandse vereniging van regionale omroepen.

Bron: RTV Oost

[iframe width=”460″ height=”260″ src=”//www.youtube.com/embed/LeDbu4Tu_Ho” frameborder=”0″ allowfullscreen>

Bericht delen