Dinsdag 16 januari 2018

RTV Oost van start met regiocomedy

Na de succesvolle regionale dramaserie Van Jonge Leu en Oale Groond gaat RTV Oost nu een ‘regiocomedy’ op het scherm brengen. De regionale omroep heeft daarover deze week overeenstemming bereikt met productiebedrijf Bing Film & TV Producties. In het najaar starten de opnamen voor een serie van zestig afleveringen van elk vijftien minuten.

Werktitel van de nieuwe serie is Grote Markt 30. Het huisnummer 30 verwijst naar het nieuwe kanaalnummer waar TV Oost vanaf 1 oktober te vinden is in het digitale pakket van kabelmaatschappij Ziggo. De nieuwe serie zal vanaf begin 2012 op werkdagen te zien zijn bij TV Oost. Bij succes zullen meer afleveringen worden gemaakt.

Volgens RTV Oost directeur Henny Everts zijn alle betrokken partijen razend enthousiast over de nieuwe serie. Ook is er volgens hem nu al grote belangstelling vanuit het bedrijfsleven. “Na het succes van Van Jonge Leu hebben we een tijd nagedacht over een nieuwe dramaserie. We hebben uiteindelijk gekozen voor comedy, want in deze soms sombere tijden willen we de mensen graag elke dag een kwartiertje laten lachen. En hoe kun je dat nou beter bereiken dan in een regionale variant, die dicht bij de mensen staat,” aldus Everts.

Jan Albert de Weerd van Bing Film & TV Producties wordt de regisseur van de regiocomedy. Zijn zakenpartner Ingmar Menning is producent en regisseur Johan Nijenhuis treedt op als adviseur. De laatste twee waren ook nauw betrokken bij Van Jonge Leu en Oale Groond. Het scenario zal worden geschreven door Ger Apeldoorn, bekend van comedyseries als Het zonnetje in huis en Sam Sam. Acteur en theatermaker Laurens ten Den, cabaretier André Manuel en presentator en acteur Bert Eeftink gaan zorg dragen voor het regionale karakter van de teksten.

Bron: RTV Oost

 

Bericht delen