Woensdag 17 januari 2018

RTV Oost halveert tv-zendtijd

TV Oost halveert de tv-zendtijd tot een half uur per dag. De tijd en menskracht die hiermee vrijkomt, wil de regionale omroep gebruiken voor internetactiviteiten. Interim-hoofdredacteur Martin Steenbeeke vertrekt.

Steenbeeke trad in juni aan als hoofdredacteur. Hij nam die taak over van Marcel Oude Wesselink, die terug trad als hoofdredacteur na een vertrouwensbreuk met de redactie. Oude Wesselink bleef wel aan als directeur. Aanleiding voor de vertrouwenscrisis was het feit, dat Oude Wesselink in 2015 met 192.000 euro boven de Balkenendenorm bleek te hebben verdiend. Dat gegeven fungeerde als vliegwiel voor protesten van de redactie tegen zijn functioneren als hoofdredacteur.

Maar zijn opvolger, Martin Steenbeeke, stopt alweer. “Dit is een mooie job, maar ambieer het toch niet om dit voor altijd te blijven doen. Ik ben teveel bezig met zaken waar mijn passie niet ligt. Dan moet je eerlijk zijn en er mee ophouden. Ik word weer zzp’er”, zegt Steenbeeke.

De tv-zendtijd wordt binnenkort op werkdagen gehalveerd van een uur naar een half uur per dag. Dat komt doordat de duur van het nieuwsprogramma Overijssel Vandaag terug gaat van 40 naar 20 minuten. Steenbeeke: “Het moet allemaal iets sneller en korter. Bovendien is tv-maken arbeidsintensief. De menskracht die we op die manier vrijspelen, wordt geïnvesteerd in onze online activiteiten. We willen ons in de nieuwsvoorziening online meer laten zien dan we nu doen.”

Bron: Tubantia/BM

Bericht delen