Dinsdag 16 januari 2018

RTV N-H wil taak AT5 overnemen

RTV Noord-Holland wil vanaf 2013 meedingen naar de gemeentelijke bijdrage voor een lokale nieuwszender. Tot die tijd heeft AT5 in ieder geval dat recht, voor 4,25 miljoen euro per jaar. Dit bericht dagblad Het Parool.

Robert Zaal, directeur van RTV Noord-Holland, heeft zijn personeel ingelicht en een brief gestuurd aan de gemeente waarin hij zijn interesse kenbaar maakt. De gemeenteraad besloot in december de bijdrage voor AT5 te verhogen van 3,3 miljoen naar 4,25 miljoen en voor de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage van 2013 een competitie tussen geïnteresseerde partijen uit te schrijven. RTV Noord-Holland is na AT5 de eerste partij die zich meldt.

Vorig jaar liep een fusie tussen AT5 en RTV Noord-Holland op het laatste moment stuk, tot irritatie van Zaal, die vond dat wethouder Carolien Gehrels AT5 koste wat kost op eigen kracht wilde laten voortbestaan. Toch ziet Zaal nu mogelijkheden. “Het gaat ons niet om een overname van AT5. Wij willen waar mogelijk juist de kracht en ziel van AT5 behouden.” Mogelijk gaat de regionale zender daarvoor een samenwerking aan met een derde partij. Zaal: “Alles is mogelijk.”

Zaal gaf eerder aan met zijn zender een goedkoper alternatief te kunnen bieden.

Bron: MediaMagazine/Broadcast Magazine

Bericht delen