Article header image

RTV N-H vernieuwt Ter Plaatse

RTV Noord-Holland gaat vanaf maandag 26 maart opsporingsprogramma Ter Plaatse dagelijks uitzenden, van maandag tot en met donderdag. Het programma, dat met behulp van kijkers probeert misdrijven in Noord-Holland op te lossen, wil zo nog actueler zijn. Het vernieuwde Ter Plaatse zal in elke aflevering aandacht gaan besteden aan meerdere onderwerpen. De presentatie op locatie wordt verzorgd door van Kirsten van Dissel.

Hoofdredacteur RTV N-H Andrew Groeneveld: “We gaan met Ter Plaatse iets bijzonders doen. We sparen de opsporingsberichten niet langer op, maar brengen ze in een kortere vorm dagelijks op televisie. Daarmee worden de berichten veel actueler en kunnen we sneller reageren op wat er in onze provincie gebeurt. Het past in de manier waarop we programma’s maken en waarmee we laten zien wat de mensen in Noord-Holland bezighoudt. Veiligheid is voor veel mensen een belangrijk onderwerp. Met een dagelijkse Ter Plaatse kunnen we ons publiek nog beter bedienen.”

Veel zaken die het programma in de afgelopen elf jaar behandelde, zijn opgelost dankzij tips van de kijkers. Recentelijk werd het laatste lid van een trio opgepakt dat verdacht wordt van een schietincident, het met een raket beschieten van een rechtbank en het voorbereiden van een liquidatiepoging. Ook heeft een man, die verdacht werd van oplichting, zichzelf aangegeven bij de politie, omdat hij teveel herkend werd door oplettende kijkers.

Bron: RTV Noord-Holland

Bericht delen