Dinsdag 16 januari 2018

RTV Arnhem richt zich op tv

RTV Arnhem moet een televisieomroep worden met een dagelijks nieuwsprogramma van een kwartier. Dat zegt de nieuwe bestuursvoorzitter Herbert Monteban. Ook voor internet en sociale media moet ruimte zijn. Op radio, dat nu het zwaartepunt vormt, wordt gekort. De meeste vrijwilligers moeten eruit. Monteban zegt dat veranderingen bij de weinig beluisterde omroep broodnodig zijn.

De sinds kort teruggekeerde directeur Bert Westerman denkt er net zo over. Monteban: “De kwaliteit en het imago van de omroep zijn nog steeds slecht. Dat komt vooral door een gebrek aan continuïteit aan de top. Er is al wel wat tv, maar dat is niet goed. Voor het einde van het jaar willen we veranderingen zien.”

RTV Arnhem blijft een vrijwilligersomroep, maar van de huidige 120 vrijwilligers kunnen er maar veertig tot vijftig blijven. Dat zijn alleen mensen die kunnen voldoen aan functieprofielen die deze week geschreven worden. Een selectiecommissie onder leiding van Westerman gaat in de komende maand sollicitatiegesprekken voeren. Er komt tijd en geld voor de begeleiding en opleiding van de medewerkers. Monteban is ook in gesprek met RTV Nijmegen 1 over bestuurlijke samenwerking. “Samen heb je een grotere pot geld. Maar op de werkvloer gaan we niet samen.”

Bron: De Gelderlander

Bericht delen