RTL werkt aan terugkeer Big Brother
maandag 8 juni 2020

RTL werkt aan terugkeer Big Brother

Big Brother gaat na jaren afwezigheid terugkeren op de Nederlandse televisie. Het is nog niet bekend wanneer het programma weer te zien is.

RTL liet zondagavond op de website van RTL Boulevard weten samen met productiemaatschappij EndemolShine te werken aan een terugkeer van Big Brother. De ‘moeder aller realitysoaps’ werd van 1999 tot 2006 uitgezonden op de Nederlandse televisie, achtereenvolgens door Veronica, Yorin en Tien. In het buitenland is Big Brother nog steeds populair: zo wordt het momenteel nog uitgezonden in Duitsland, Australië en de Verenigde Staten.

Het concept van Big Brother werd onder meer bedacht door John de Mol en Paul Römer. Bij het programma moeten negen kandidaten honderd dagen samen in een huis doorbrengen. In het huis zijn ze afgesloten van de buitenwereld en worden ze dag en nacht gevolgd door camera’s. Tijdens het verblijf moeten de kandidaten andere kandidaten nomineren. De winnaar van de show krijgt een geldprijs.

EndemolShine-CEO Boudewijn Beusmans maakte in februari vorig jaar al bekend dat er met een aantal partijen verkennende gesprekken werden gevoerd over terugkeer van het realityprogramma. “Het is relevanter dan ooit in de huidige context. We weten meer en meer van elkaar. Het blijft een interessante vraag wat er gebeurt als je mensen met elkaar in één huis zet. Big Brother biedt de kans om maatschappelijke thema’s aan te kaarten”, aldus Beusmans.

Bron: RTL Boulevard/AD/BM

Bericht delen