RTL verlengt rechten Dakar met drie jaar
Woensdag 17 januari 2018

RTL verlengt rechten Dakar met drie jaar

Fans van Dakar kunnen nog drie jaar hun hart ophalen bij RTL 7. Tot en met 2021 is de zwaarste en woestijnrace ter wereld te zien bij de zender. De veertigste editie van Dakar gaat dwars door Peru, Bolivia en Argentinië. Vanaf 6 januari dagelijks te zien bij RTL7.

Het Dakar-avontuur bij RTL begon in 2002 met de terugkeer van legende Jan de Rooy. Sinds de start is de aandacht voor Dakar alsmaar groter geworden, het aantal kijkers gegroeid en ook het aantal Nederlandse deelnemers toegenomen. Marco Louwerens, zenderdirecteur RTL 7: “Al vijftien jaar lang kan de Dakar-liefhebber terecht bij RTL. Daarom ben ik heel blij dat we de kijker ook de komende drie jaar Dakar kunnen voorschotelen. Ook de programma’s eromheen, zoals de RTL GP Pre-proloog en diverse andere content die voortvloeit uit Dakar, zenden we weer graag uit. Dakar en RTL 7 zijn wat mij betreft een geweldige combinatie.”

Het traditionele voorproefje op de zwaarste rally ter wereld vindt plaats op het Eurocircuit in Valkenswaard. Naast de race is het tijdens de Open Paddock mogelijk om de racehelden in het echt te ontmoeten en hun materiaal van dichtbij te bekijken. Topcoureurs Tim Coronel, Bernhard ten Brinke, Gerard de Rooy en Jurgen van den Goorbergh zijn, deze veertiende editie, onder anderen aanwezig op het Eurocircuit. En voor liefhebbers van water en modder: ook de succesvolle waterbak is dit jaar weer te zien. De RTL GP Pre-proloog vindt plaats op 5 november en wordt op 18 november om 19.30 uur uitgezonden bij RTL 7.

Tweevoudig Dakar-winnaar, Gerard de Rooy, kiest dit jaar voor een andere route, namelijk de Africa Eco Race. De start op 31 december in Marokko en de finish is twaalf etappes later, op 14 januari, in Senegal. Veertien dagen lang zijn samenvattingen van de etappes te zien bij RTL 7.

Bron: RTL/BM

Bericht delen