Article header image

RTL Telekids komt met Junior Schrijfwedstrijd

RTL Telekids en Telekids Boeken organiseren samen met Stichting Lezen & Schrijven ‘de Junior Schrijfwedstrijd’. Daarmee willen ze kinderen stimuleren meer te lezen én te schrijven. De schrijfwedstrijd is bestemd voor basisschoolkinderen.

Zij worden vanaf 1 februari 2016 uitgedaagd om een verhaal af te schrijven. Niet zomaar een verhaal, maar één waarvan het begin door zeer populaire en bekende kinderboekenschrijvers is geschreven. De kinderen kunnen daarbij kiezen uit verhalen in drie verschillende leeftijdscategorieën. Op vrijdag 1 april  (geen grapje) worden de winnaars bekendgemaakt.

Vivian den Hollander (bekend van o.a. Spekkie & Sproet en De Effies), Paul van Loon (o.a. Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks) en Manon Sikkel (Elvis Watt, Izzy Love) hebben zich verbonden aan de schrijfwedstrijd en schrijven elk het begin van hun eigen boek.

Kinderen worden uitgedaagd deze drie verhalen af te schrijven. Een jury, bestaande uit de drie kinderboekenschrijvers en presentatoren Nicolette Kluijver (o.a. Expeditie Robinson), Ruben Nicolai (Professor Nicolai & Dr. Beckand, Beste Kijkers, 5 Tegen 5) en Guido Spek (Goede Tijden, Slechte Tijden en musical Hartsvrienden), kiest de beste drie verhalen uit. Deze verhalen worden daadwerkelijk als eBook uitgegeven.

Het startschot voor de schrijfwedstrijd wordt op maandag 1 februari gegeven tijdens de Nationale Voorleesdagen. Leerkrachten van alle basisscholen wordt gevraagd de kinderen zoveel mogelijk te motiveren om mee te doen, maar de kinderen gaan individueel aan de slag.

Via www.juniorschrijfwedstrijd.nl kunnen zowel leerkrachten, kinderen als hun ouders zich aanmelden en de drie onafgemaakte verhalen lezen. Ook vinden ze er tal van nuttige en grappige schrijftips. Ter inspiratie krijgen alle kinderen gratis tien eBooks van Telekids Boeken.

De winnaars van de Junior Schrijfwedstrijd krijgen, naast de roem die een debuterend auteur ten deel valt, een jaarabonnement op Telekids Boeken, een meet & greet voor hun hele klas met hun ‘co-auteur’ (één van de drie schrijvers), en Samsung tablets (Samsung Galaxy Tab E 9.6) voor elk kind in hun klas.

“Met deze wedstrijd laten we zien dat lezen en schrijven niet alleen heel belangrijk is, maar vooral ook heel erg leuk”, aldus H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter en erevoorzitter van Stichting Lezen & Schrijven.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen