dinsdag 16 januari 2018

RTL Sport Daily bij RTL 7

Op maandag 3 september start RTL 7 met het dagelijkse programma RTL Sport Daily om 19.00 uur. Hierin zal Wilfred Genee het laatste sportgerelateerde shownieuws bespreken. De uitzendingen duren een half uur. Dit heeft Johan Derksen gemeld op zijn website SigaarSnor.blogspot.com.

‘Voor alle mannen van Nederland (en stiekem ook de vrouwen) komt er eindelijk een snelle, prikkelende en soms zelfs humoristische dagelijkse update van al het sport- en voetbalnieuws’, zo schrijft RTL aan haar adverteerders. ‘Op eigentijdse wijze passeren onder meer interviews, achtergronden en resultaten de revue.’

Een pilot voor het programma is vorig jaar juni al opgenomen. Het programma zou Voetbal International bij RTL 7 niet in de weg zitten, omdat het hoofdzakelijk uit nieuwsitems zal bestaan. Over de precieze invulling van het uiteindelijke programma is echter nog niet veel bekend. In de pilot ging het om een RTL Boulevard-achtig sportprogramma, waarbij presentator Wilfred Genee werd bijgestaan door verschillende deskundigen.

Naar verwachting is Johan Derksen één van die deskundigen. René van der Gijp liet eerder doorschemeren niet aan het programma deel te nemen. Of Wilfred Genee het programma dagelijks voor zijn rekening zal nemen, is niet duidelijk. Hij zei vorig jaar nog het programma niet iedere dag te willen presenteren om zo nog voldoende tijd voor zijn vrouw en kinderen over te houden. Mogelijk wordt er daarom in een pool van twee teams gewerkt.

Bron: Broadcast Magazine/Mediamagazine

Bericht delen