Woensdag 17 januari 2018

RTL past Oh Oh Daar Gaan We Weer aan

RTL heeft een constructief gesprek gehad met STIVA over de eerste aflevering van Oh Oh Daar Gaan We Weer. Vorige week stelde STIVA dat het programma moet stoppen omdat het drankgebruik zou aanmoedigen. In het reailtyprogramma gaan 8 Haagse jongeren op feestvakantie naar Mallorca. Ook kennisinstituten STAP en Trimbos maken zich zorgen over het programma.

 

“Ook bij dit soort programma’s nemen wij onze maatschappelijke rol serieus. In het licht van de heftige discussie rond de eerste uitzending hebben wij daarom voorafgaand aan het gesprek met STIVA de overige afleveringen van de reeks kritisch beoordeeld. Met een paar kleine aanpassingen vertrouwen wij erop dat het uitzenden van de overige afleveringen van Oh Oh Daar Gaan We Weer verantwoord is en blijft tegelijkertijd het uitgesproken karakter van het programma bewaard”, aldus een woordvoerder van RTL.

Peter de Wolf, Directeur STIVA (opgericht door de alcoholbranche): “Gelukkig drinken jongeren in Nederland steeds minder en beginnen ze later met drinken. Toch blijft de beeldvorming dat het niet goed gaat met jongeren en alcohol hardnekkig. Daarom is het belangrijk dat RTL meedenkt en haar verantwoordelijkheid heeft genomen door beelden van alcoholmisbruik uit de nog uit te zenden afleveringen van Oh Oh Daar Gaan We Weer te verwijderen. Coma zuipen is niet normaal en zeker niet ‘cool’, we moeten er met z’n allen aan werken om deze boodschap bij de jong-volwassenen te laten landen.”

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen