RTL past aflevering serie Ewout Genemans aan na klachten advocaat
dinsdag 20 september 2022

RTL past aflevering serie Ewout Genemans aan na klachten advocaat

RTL heeft een aflevering van Ewout: Mee met de zware jongens op Videoland “op enkele punten” aangepast na klachten van advocaat Inez Weski. Dat laat een woordvoerder van productiehuis No Pictures Please weten.

Uit de aflevering, die onderdeel is van een documentaireserie gemaakt door Ewout Genemans, wordt duidelijk waar Marengo-verdachte Mario R. vastzit en wordt hij omschreven als een zware crimineel. Een schending van zijn privacy en daarnaast is R. niet om toestemming gevraagd, aldus Weski.

Dat deze details worden vrijgegeven van een verdachte in het Marengo-proces, dat is omgeven door zware beveiliging, zorgde voor grote verbazing. Normaal gesproken wordt niet in het openbaar gedeeld waar een verdachte vastzit en wordt niet ingegaan op zijn vervoer.

Weski, die ook Ridouan T. bijstaat, wilde graag weten of het Openbaar Ministerie (OM) toestemming heeft gegeven voor de opnames. De officieren van justitie in de zaak-Marengo zeiden zelf van niets te hebben geweten, maar niet voor het hele OM te kunnen spreken.

Aflevering voldeed volgens RTL aan vereisten
“De betreffende aflevering is tot stand gekomen volgens de (media)overeenkomst en de vereisten van het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Dienst Justitiële Inrichtingen”, benadrukken de makers.

“Over de inhoud van de ritten van het BOT-team of verdachten die zij vervoerden, is de producent vooraf niet ingelicht en hij heeft daar geen invloed op. Justitie heeft de aflevering van tevoren gezien en goedgekeurd.” Desondanks is de aflevering dus deels aangepast en al te zien op Videoland. De aflevering wordt dinsdag op RTL 5 uitgezonden.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen