Dinsdag 16 januari 2018

RTL Nieuws verslaat wekelijks verkiezingsstrijd VS

RTL Nieuws komt vanaf maandag 2 januari op RTLZ wekelijks met Verkiezingen VS: de strijd begint, een programma rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen die in november zullen plaatsvinden. De campagnes zijn daar inmiddels al in volle gang en dinsdag 3 januari staan de Republikeinse voorverkiezingen op de agenda.

Amerika-correspondent Erik Mouthaan brengt wekelijks het laatste verkiezingsnieuws met interviews, portretten van kandidaten, tv-commercials (me tof zonder modder) en geeft een kijkje achter de schermen in het Witte Huis. In 2008 werd het verloop van de verkiezingen door miljoenen Nederlanders met spanning gevolgd. Erik Mouthaan: “Mijn twitter-volgers overladen me vaak met vragen over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hieruit ontstond het idee om de mensen in Nederland de kans te geven deze machtsstrijd op de voet te volgen. Op deze manier kunnen we een beter beeld schetsen van alle gebeurtenissen rondom deze belangrijke verkiezingen. Het wordt een spannend jaar waar ik heel veel zin in heb.”

In de eerste uitzeinding is onder meer een portret te zien van de Republikeinse kandidate Michele Bachmann, favoriet van de ‘Tea Party’. Zij hoopt de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten te worden. Verder laat Erik een aantal venijnige tv-commercials zien en voorspelt hij wie gaat winnen.

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen