dinsdag 16 januari 2018

RTL Nieuws in nieuw jasje

RTL Nieuws start maandag in een nieuwe huisstijl: één herkenbare en onderscheidende identiteit voor al haar activiteiten op tv, web en app. RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL en RTL Weer en Verkeer krijgen een nieuwe studio, huisstijl, leaders en geluid. Dezelfde dag gaan ook de website en apps over.

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: “De wereld van het nieuws is veranderd. Mensen checken nu massaal de hele dag op hun telefoon of tablet het laatste nieuws. Ook RTL Nieuws is in die jaren veranderd. We hebben apps ontwikkeld en brengen naast kant en klare nieuwsverhalen het allerlaatste nieuws in een live nieuwsfeed met non-stop updates. Je moet met je tijd meegaan. Stilstand is achteruitgang. De rebranding ondersteunt en versterkt deze nieuwe koers van RTL Nieuws.”

Marc Schreuder, adjunct hoofdredacteur RTL Nieuws: “De metamorfose van RTL Nieuws is een omvangrijk project. Niet alleen de huisstijl, maar ook de website, apps en muziek hebben we aangepast. De studio en regie waren ook aan vernieuwing toe. Na de goede ervaringen een paar jaar geleden bij de vorige verbouwing hebben we weer samengewerkt met het Belgische ontwerpbureau Pièce Montée. We maken nu gebruik van de nieuwste technieken, zoals robotcamera’s en virtuele technieken, augmented reality, waarbij beelden levensgroot op verschillende plekken kunnen worden geprojecteerd.”

Bij de nieuwe koers van RTL Nieuws hoort ook een nieuw geluid. De nieuwe leadermuziek is gemaakt door Martijn Schimmer van Schimmer Music Productions.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

[iframe width=”460″ height=”260″ src=”//www.youtube.com/embed/CK8JRQyFKmM” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe]

Bericht delen