dinsdag 16 januari 2018

RTL Nederland realiseert belangrijke groei

RTL Nederland heeft in het eerste halfjaar van 2014 een omzet gerealiseerd van 224 miljoen euro. Dat is een stijging van 6,7 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013, toen een omzet van 210 miljoen euro werd genoteerd. De EBITA steeg in dezelfde periode met 15,8 procent van 38 miljoen euro naar 44 miljoen euro.

Bert Habets, CEO RTL Nederland, over de halfjaarcijfers 2014: “Het macro-economische herstel in het eerste half jaar van 2014 vertaalt zich in een belangrijke groei van onze inkomsten uit televisie en onze digitale activiteiten. De strategie om een gebalanceerde mix aan te bieden van bestaand, nieuw en vernieuwd programma-aanbod blijft succesvol en zorgt voor behoud van ons marktleiderschap. Op digitaal vlak constateren we een explosieve groei. Zowel het aantal bezoekers online als het aantal videoviews is met 25 procent toegenomen. Ons aanbod is steeds breder en beter toegankelijk voor de consument. De cross overs met Videoland met RTL-hits als Divorce en sterk groeiende catalogus aan Nederlandse filminvesteringen werpen zijn vruchten af. Op die gedachte bouwen we ook in de tweede helft van 2014 voort.”

Het totale bedrijfsresultaat van RTL Group, het moederbedrijf van RTL Nederland, lag met 519 miljoen euro lager in vergelijking met de 552 miljoen euro een jaar eerder. Ook de totale omzet van RTL Group lag in het eerste halfjaar met 2,7 miljard euro iets lager.

Bron: Broadcast Magazine/RTL Nederlad

Bericht delen