Dinsdag 16 januari 2018

RTL Nederland koopt Videoland on demand

RTL Nederland en The Entertainment Group (TEG) maken woensdag bekend dat RTL 65 procent van de aandelen van TEG verwerft. Hieronder vallen de on demand activiteiten van Videoland.

RTL had al VOD-platform RTL XL en pakt met deze overname – naar eigen zeggen – de koppositie in de on demand-markt. TEG blijft zelfstandig opereren in de on demand videomarkt.

Bert Habets, CEO RTL Nederland: “Deze overname is voor ons  een logische volgende stap in de ontwikkeling van ons on demand tv-aanbod. We zitten met RTL in een digitale transformatie. Het b-to-b verdienmodel gedreven door advertenties blijft voor RTL de belangrijkste bron van inkomsten. Tegelijkertijd zien we het b-to-c verdienmodel met betaaldiensten steeds harder groeien. Onze VOD en Ventures activiteiten zijn daar treffende voorbeelden van. In deze ontwikkeling zien we bovendien dat consumenten steeds bereidwilliger worden om voor het juiste aanbod te betalen. Daar spelen we met deze overname perfect op in.”

Co Mast, Algemeen Directeur The Entertainment Group: “Videoland is al de nummer 1 speler in de markt en met de kracht van RTL willen we de solide basis van Videoland verder uitbouwen. We worden nu al sterk geassocieerd met thuisconsumptie en met deze deal kunnen we de library van Videoland, die geldt als de grootste van Nederland, verrijken met alle RTL-succesnummers van televisie en het rijke filmaanbod dat RTL de afgelopen jaren heeft opgebouwd.”

De vernieuwde on demand-videodienst met de RTL-content komt in september 2013 beschikbaar via Videoland.com. De abonnementsvorm volgt dit najaar.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen