Dinsdag 16 januari 2018

RTL Nederland brengt reality en talentenjachten

Realityseries, talentenjachten en metamorfoses beheersen komend najaar de programmering van RTL 4 en RTL 5. Dit bleek woensdag op de najaarspresentatie 2011/2012 van RTL Nederland in Hilversum. De nieuwe realityserie Obese draait om zes mensen met extreem overgewicht. Andere realityprogramma’s op RTL 4 zijn Wie trouwt mijn zoon, met Robert ten Brink, en Diva’s draaien door, met Patty Brard, Patricia Paay en Tatjana Simic. In Hotter Than My Daughter haalt Gordon naar eigen zeggen ‘te sexy geklede moeders door de wasstraat’.

Terug van weggeweest zijn Het spijt me en RTL Woonmagazine uit de jaren ’90. Nog meer metamorfoses komen voorbij in Krabbé staat op straat, waarbij buurtbewoners onder toeziend oog van Martijn Krabbé elkaars meubels opknappen en uitwisselen.

“Het is verleidelijk te blijven teren op programma’s die 1,5 miljoen kijkers trekken, maar we moeten steeds vernieuwen,” zei programmadirecteur Erland Galjaard van RTL 4 in het decor van Holland’s Got Talent. Na The Voice Of Holland gaat de familiezender daarom op zoek naar een nieuwe hoofdrolspeler voor de musical Saturday Night Fever. Galjaard: “Kinderen zijn in het weekeinde de baas over de afstandsbediening.”

Bert Habets, CEO van RTL Nederland, noemde in zijn toespraak de vijf pijlers waar RTL op draait. Radio is daar, ondanks de verkoop van de Radio 538 groep, nog steeds onderdeel van. Habets meldde dat samenwerking wordt gezocht per programma. “Dat kan Radio 538 zijn, maar ook een andere zender.”

Programmadirecteur Remko van Westerloo van RTL 5 introduceert nieuwe programma’s op de ‘jongerenzender’ door ze te programmeren rondom bestaande successen Expeditie Robinson en So You Think You Can Dance. Dus verhuist hij Oh Oh Cherso naar de dinsdagavond om kijkers warm te maken voor De Villa, een Spaans vakantiehuis met nog meer hitsige mannen en vrouwen.

RTL 5 komt ook met docusoaps over de luchtvaartpolitie en jonge artsen in een Amsterdams ziekenhuis. Een ander nieuw realityprogramma op de zender is Holland In Da Hood, waarin acht Nederlandse polderrappers een cultuurshock krijgen in Los Angeles. Eddy Zoëy valt in zijn nieuwe programma De Weddingcrasher menig bruiloft onaangekondigd binnen met als doel zo lang mogelijk te blijven en mee te feesten met het bruidspaar en de bruidsgasten. Sylvia Geersen, Neerlands goedgebekte, licht hysterische fotomodel had tot voor kort een ogenschijnlijk succesvol leven vol glitter en glamour. De beauty bleek een dubbelleven te leiden. Achter haar jetset-bestaan ging een drank- en drugsverslaving schuil. RTL 5 volgt haar tijdens en na de afkickperiode in Sylvia’s Secrets.

RTL 7 laat Harry Vermeegen Leven Als Een Prof presenteren. Hij brengt (oud)voetballers in beeld te brengen om te laten zien hoe hun dagelijks leven eruit ziet. Ook licht hij elke week een amateurteam in het land uit.

De complete perspresentatie is hier te vinden.

Bron: Klaroen.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen