RTL Group ziet omzet dalen in eerste helft 2020
donderdag 13 augustus 2020

RTL Group ziet omzet dalen in eerste helft 2020

RTL Group heeft als gevolg van de coronacrisis te maken met een daling in de omzet van 16,4 procent. De omzet in de eerste helft van het jaar kwam uit op 2,7 miljard eruo. De aangepaste EBITDA kwam uit op 258 miljoen euro met een marge van 9,7 procent.

De EBITDA van RTL Nederland zakte van 18 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2019 naar 2 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2020.

Sven Sauvé, CEO RTL Nederland, over de halfjaarcijfers 2020: “De impact van Covid-19 op de advertentiemarkt is groot. Gelukkig konden we terugvallen op de stevige fundamenten van onze strategie. Door snel te handelen en kritisch te kijken naar onze kosten hebben we ondanks de aanzienlijke daling in advertentie-inkomsten toch in Nederland een positief resultaat kunnen realiseren.”

“Ik ben trots op wat we als team in deze bijzondere tijden hebben neergezet. Videoland is wederom gegroeid in aantal abonnees en kijktijd en we hebben in de commerciële doelgroepen onze positie als marktleider op tv vastgehouden. Met de steun van een sterke aandeelhouder en onze focus op het maken van relevante, lokale content gaan we met vertrouwen verder op de koers die we hebben ingezet.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen