RTL Group start Format Creation Group in Hilversum
donderdag 18 juli 2019

RTL Group start Format Creation Group in Hilversum

RTL Group heeft de lancering van een nieuwe creatieve unit aangekondigd. De Format Creation Group (FC Group) gaat non-scripted formats ontwikkelen.

De nieuwe unit komt in Hilversum en wordt geleid worden door Matthias Scholten (foto), een voormalig creatief producent van RTL Nederland. De komende maanden zal Matthias Scholten een divers en internationaal team van creatieven samenstellen. FC Group wordt gezamenlijk gefinancierd door Mediengruppe RTL Deutschland, Groupe M6 en RTL Nederland. FC Group wil aan de groeiende vraag naar exclusieve content voldoen door innovatieve concepten te realiseren, waarvan het intellectuele eigendom bij RTL Group zal liggen. De unit zal zich concentreren op de ontwikkeling van entertainmentformats en reality shows.

Thomas Rabe, CEO van RTL Group, zegt: “Elk jaar investeert RTL Group € 3,5 miljard in content. Onze kernactiviteiten versterken door onze programma-investeringen uit te breiden en hitformats te ontwikkelen is één van onze strategische prioriteiten. Dat is waar het om draait bij FC Group. Matthias Scholten is de juiste persoon om deze uitdagende missie te leiden.”

Matthias Scholten begon zijn carrière als tv-presentator in Nederland. Hij werd later managing director van RTL Productions, het in-house productiebedrijf van RTL Nederland. In 2009 werd hij bij RTL Nederland managing director van de afdeling Content en tevens lid van de raad van bestuur. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de programmering, formatontwikkeling en live-entertainment. In 2018 richtte hij een creatieve eenheid op en leidde deze voor RTL Nederland met als doel innovatieve content te ontwikkelen. Die afdeling staat nu onder leiding van Peter van der Vorst.

Bron: RTL Group/BM

Bericht delen