RTL en Talpa verliezen voetbalrechten
zondag 6 november 2022

RTL en Talpa verliezen voetbalrechten

De Champions League en Europa League zijn vanaf het seizoen 2024/2025 op andere zenders te zien. De contracten van RTL en Talpa met de Europese voetbalbond UEFA lopen na volgend seizoen af.

Sportmarketeer Chris Woerts van Talpa, dat zenders SBS6 en Veronica in handen heeft, maakte het nieuws bekend in het praatprogramma Vandaag Inside. Woerts was betrokken bij de onderhandelingen.

Het is nog onduidelijk welke partij ervandoor gaat met de uitzendrechten voor de twee grootste Europese clubtoernooien, al verwacht Woerts dat Ziggo Sport alle rechten heeft gekocht. “Dat is voor 99,9 procent zeker”, zei hij.

VodafoneZiggo, eigenaar van Ziggo Sport, heeft volgens Woerts voldoende budget om de rechten te kopen. Het mediabedrijf bood namelijk 30 miljoen euro per jaar voor de uitzendrechten van de Formule 1. Viaplay bood echter vijf miljoen euro meer en kreeg ze in handen.

De Champions League-wedstrijden zijn sinds de zomer van 2021 te zien op RTL 7. Het tweede grote Europese toernooi, de Europa League, is sinds vorig jaar te zien bij Veronica. Beide partijen hebben een driejarig contract met de UEFA.

Veronica zendt ook de Conference League uit, het derde Europese clubtoernooi. De Europa League en Conference League zijn tevens te zien bij betaalzender ESPN. Ziggo Sport heeft momenteel samen met RTL de Champions League-rechten in handen.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen