RTL Boulevard viert 10-jarig bestaan

Op maandag 5 september is het tien jaar geleden dat RTL Boulevard van start ging. De ‘deskundigen’ Albert Verlinde, Peter van der Vorst, Fiona Hering en John van den Heuvel waren er sinds het eerste jaar al bij, waarbij Verlinde het grootste aantal afleveringen op zijn naam heeft staan: ruim tweeduizend. De huidige presentator Winston Gerschtanowitz is sinds 2008 van de partij en zal binnenkort de langstzittende host van RTL Boulevard worden.

Voor het eerste nieuwe televisieseizoen van het nieuwe millennium wilde RTL 4 een nieuwe, stevige en wat meer gepeperde vooravond. Deze wens kwam begin september 2001 uit met de eerste uitzending van een nieuw tabloid op tv, getiteld RTL Boulevard. Al na 145 afleveringen van een halfuur werd het spraakmakende programma verlengd tot drie kwartier. Vanaf augustus 2004 is RTL Boulevard  een (klein) uur lang te zien. Sinds 2008 heeft de show geen zomerstop meer en brengt het hele jaar elke werkdag het nieuws van de vier vaste pijlers van RTL Boulevard: showbizz, crime, fashion en royalty.

Net als de zendtijd, groeide ook het aantal kijkers met de jaren, en wel van gemiddeld 780.000 per aflevering in het eerste seizoen tot gemiddeld ruim 1 miljoen kijkers dit jaar. De best bekeken aflevering trok zelfs 1,6 kijkers, goed voor een zenderaandeel in de doelgroep van RTL 4, Boodschappers 20 – 49 jaar, van 44,7 procent.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen