RTL Boulevard en Cordaid in actie voor schoon drinkwater
Woensdag 17 januari 2018

RTL Boulevard en Cordaid in actie voor schoon drinkwater

RTL Boulevard voert vanaf 20 november een week lang actie voor Cordaid. Het thema van de actieweek is Schoon Water Voor Iedereen. 844 miljoen mensen over de hele wereld hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Boulevard-reporter Marieke Elsinga reisde naar Ethiopië om te zien wat watergebrek daar met mensen doet.

Elsinga ging onder andere op bezoek bij een jong gezin, waarvan een kind is gestorven aan diarree, veroorzaakt door het drinken van vervuild water. “Met mijn eigen ogen heb ik gezien hoe nijpend de situatie is. Ouders hebben geen andere keuze dan vervuild water aan hun gezin te geven. Kinderen hebben soms maanden diarree en het vee, dat de basis vormt van hun voedselvoorziening, sterft uit door droogte. Het contrast met de wereld waarin wij elke dag leven is zo enorm groot.”

Ze heeft in Ethiopië ervaren hoe het is om de dag door te komen met maar drie liter water. In de actieweek bij RTL Boulevard daagt zij bekende en onbekende Nederlanders uit ook de drie liter Water Challenge aan te gaan voor het goede doel. Om wereldwijd schoon drinkwater te realiseren kan tijdens de actieweek WATER worden ge-sms’t naar nummer 4333. Dan wordt er automatisch eenmalig drie euro gedoneerd en dat geld is genoeg om één iemand een heel jaar lang van schoon drinkwater te voorzien.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar komt RTL Boulevard in actie voor Cordaid. Vorig jaar was het thema Stop Onnodig Sterven. Met hulp van Boulevard en ambassadeurs van StukTV leverde deze actie toen ruim 200.000 euro op voor betere gezondheidszorg in landen als Oeganda, Congo, Burundi, Kameroen en Zimbabwe.

Bron: RTL/BM

Bericht delen