RTL 7 stopt met voetbaltalkshow VTBL
woensdag 24 juli 2019

RTL 7 stopt met voetbaltalkshow VTBL

Het voetbalprogramma VTBL met Humberto Tan krijgt geen tweede seizoen bij RTL 7. Mede door de lage kijkcijfers besloot de leiding de stekker uit het programma te trekken.

RTL meldt hierover het volgende: ‘Met de kennis van het afgelopen jaar en de resultaten van een onderzoek onder kijkers en fans was dit een logische conclusie. De kijker heeft behoefte aan actuele voetbalbeelden voor de duiding en die zijn voor de zondag niet beschikbaar. De enige oplossing voor de beelden is VTBL verplaatsen naar een ander moment in de week. We hebben deze optie onderzocht en we denken niet dat schuiven in een drukbezette voetbalweek tot meer succes zal leiden. We doen voetbalfans bovendien geen plezier door te concurreren met voetbalwedstrijden of andere voetbalprogramma’s.’

VTBL werd eerder vanwege de lage kijkcijfers verhuisd van zondagavond acht uur naar half tien, maar dat mocht niet baten. De voetbaltalkshow dook soms onder de 100.000 kijkers. Voordat hij aan de klus begon zei Humberto Tan in DWDD dat hij “met 300.000 tot 400.000 kijkers al erg tevreden mocht zijn”. Maar dat aantal werd niet gehaald. De presentator is na de zomer weer bij RTL 4 te zien met onder meer het nieuwe programma The Repair Shop.

Bron: RTL/BM

Bericht delen