Dinsdag 16 januari 2018

RTL 7 komt met real life serie over Sparta

De nieuwe real life serie SPARTA: Achter de Poorten van het Kasteel biedt een kijkje in de keuken van Sparta Rotterdam. Deze oudste profclub van Nederland bestaat bijna 125 jaar en kent coryfeeën zoals Louis van Gaal, René van der Gijp en Danny Blind. Ook clubiconen als Hugo Borst en Jules Deelder willen dat hun club in het jubileumjaar terugkeert naar het hoogste niveau, in de Eredivisie.

Voor deze beoogde promotie is voor een vernieuwende aanpak gekozen: cijfers en statistieken van spelers, spelsituaties en tegenstanders zullen de weg moeten leiden naar de top. Dit alles wordt ook nog eens geregistreerd door de camera’s van RTL 7.

Dankzij talloze wedstrijdanalyses en software van het bedrijf Ortec worden beelden vertaald naar cijfers en statistieken. Door slim gebruik te maken van de expertise van de econometristen en wiskundigen van Ortec, vallen de resultaten van het team aanzienlijk te verbeteren. Het is een vooruitstrevende wetenschappelijke aanpak in een conservatieve voetbalwereld.

Naast deze strategische aanpak is de real life serie op zich al een landelijke primeur. Bernard Krikke van Facts First Media kreeg als eerste toegang tot alles wat binnen de club gebeurt. Van de voorbereidingen op de wedstrijden tot de peptalk in de rust en van de scoutingsresultaten tot de functioneringsbesprekingen. Spelers, directie, supporters; iedereen komt ook aan het woord. De kijker krijgt zo een goed beeld van hoe het er bij een profclub achter de schermen aan toegaat.

Facts First Media produceert de serie samen met de Pilot Studio van Ewart van der Horst. RTL 7 start op 18 maart met SPARTA: Achter de Poorten van het Kasteel.

Bron: RTL 7 / Broadcast Magazine

Bericht delen