RTL 4 komt met tweedelige special Beau & De Daklozen
maandag 30 november 2020

RTL 4 komt met tweedelige special Beau & De Daklozen

In 2015 maakte presentator Beau van Erven Dorens een gewaagde stap in het programma The Amsterdam Project. Hij gaf vijf daklozen een pinpas met daarop 10.000 euro en directe toegang tot de juiste hulpverlening. Beau en zijn team volgden en begeleidden de daklozen een jaar lang, in de hoop dat ze zich terug zouden kunnen vechten in de maatschappij.

Twee succesvolle projecten volgden: Het Rotterdam Project en De Sleutel, waarin vijf daklozen de sleutel van hun eigen huis kregen. In een tweedelige special zoekt Beau de deelnemers weer op, om te kijken hoe het met ze gaat. Hebben ze nog steeds een dak boven hun hoofd of slapen ze weer op straat? Hoe kijken ze terug op hun deelname?

Samen met Beau blikken ze terug op de vele belangrijke, grappige en ontroerende gebeurtenissen die ze samen hebben meegemaakt. Zo vindt Beau zijn oude Amsterdamse vriend Lolle terug uit The Amsterdam Project, spreekt hij af met de ooit zwaarverslaafde Patrick uit Het Rotterdam Project en gaat hij op bezoek bij de excentrieke Rigo en Sunil uit De Sleutel.

Beau: “Het weerzien met deze mensen, die hun ziel en zaligheid met de kijkers, mij en mijn team hebben gedeeld, was overweldigend. Alles kwam terug, tot in de kleinste details. Alle pijn, maar ook alle liefde.”

Het eerste deel van Beau & De Daklozen is op 21 december om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Het tweede deel volgt op 24 december om 22.30 uur. Beau & De Daklozen wordt geproduceerd door Kale Jakhals.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen