Dinsdag 16 januari 2018

RTL 4 aangeklaagd voor Welcome Home-'ravage'

RTL 4 heeft een schadeclaim gekregen van ‘enkele tienduizenden euro’s’ voor een verbouwing van het programma Welcome Home met Natasja Froger.

Volgens het AD leeft Mieke Ligthart uit Tilburg na een ‘stralende woningmetamorfose’ naar eigen zeggen eerder in een bouwval dan in een paleisje. RTL4 heeft volgens Ligtharts advocaat Jean Louis van Osch inmiddels ‘enkele kleinigheden’ aangepakt. “Maar er zijn ook gebreken bij gekomen. De situatie is schrijnend. We hebben de zender officieel in gebreke gesteld. Ze hebben nu een week de tijd de schade van enkele tienduizenden euro’s te vergoeden, anders stappen we naar de rechter.”

Eerder werd bekend dat producent Blue Circle de schade zou herstellen.

Ligthart werd in mei met een smoes een weekend weggestuurd. Haar drie kinderen planden een verrassing: een vliegensvlugge opknapbeurt van haar huis waarvan het dak praktisch op instorten stond. Eenmaal thuis bleek de ‘nieuwe woning’ vol verborgen gebreken. Zodra de badkraan op de eerste etage openstaat, stroomt het water zo het aangebouwde poppenwinkeltje binnen, waardoor Ligthart bij de buren moet douchen. Ook is een deel van de keukenvloer niet betegeld, staat de wc los van de muur en zijn gaten weggestopt achter schilderijtjes. RTL beroept zich op het feit dat vrijwilligers toen het meeste werk voor de metamorfose hebben gedaan. Dat maakt de zender nog altijd juridisch verantwoordelijk. Dat ze dit zo makkelijk opzij schuiven is gewoon laag bij de grond.”

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen