Dinsdag 16 januari 2018

RTi Hilversum gaat afgeslankt verder

RTi Hilversum gaat in stevig afgeslankte vorm door met uitzenden. Het voortbestaan van de omroep hing sinds november – toen het college een forse korting op de subsidie aankondigde – aan een zijden draadje. Dit jaar moet RTi Hilversum het doen met zo’n 160.000 euro. Volgend jaar wordt de bijdrage verder afgebouwd naar 125.000 euro, een halvering ten opzichte van 2009.

Het omroepbestuur heeft de (op 1 januari aflopende) contracten van de vier betaalde parttimers niet verlengd: de programmaleider, de twee cameramannen/editors en de ict-medewerkers zijn weg. Het dagelijks tv-journaal wordt vervangen door een weekjournaal. Radio en kabelkrant blijven zoveel mogelijk gehandhaafd, meldt bestuurslid Manon Polak.

De omroep gaat bij de gemeente bezwaar maken tegen de korting. “Volgens de Mediawet hebben wij recht op een hogere bijdrage van 177.000 euro per jaar.” Ook wil RTi met de gemeente praten over het huisvestingsprobleem. De huur die aan TCN voor het onderkomen op het Media Park wordt betaald is niet meer op te brengen. “De gemeente kan ons helpen bij het vinden van een andere geschikte locatie én meebetalen aan de verhuiskosten. Of een flink deel van de huidige huur – ons contact loopt nog anderhalf jaar – voor haar rekening nemen.”

De lokale omroep, die op zoek is naar vrijwilligers met een media-achtergrond, gaat alles op alles zetten om de halvering van de subsidie in 2012 van tafel te krijgen. “Want anders is het voor ons écht einde verhaal. Tenzij we ergens gratis onderdak krijgen.”

Bron: Noordhollands Dagblad/Broadcast Magazine 

Bericht delen