Dinsdag 16 januari 2018

Roularta mee in bod Persgroep op SBS

Het bod van De Persgroep op SBS 6, NET 5 en Veronica loopt deels via VMMa, het bedrijf achter de Vlaamse commerciële zenders VTM en 2BE. Dat melden meerdere bronnen aan de Belgische krant De Tijd. Daarmee krijgt het bod van De Persgroep een automatische link met Roularta. Beide mediagroepen zijn eigenaar van VMMa.

SBS Broadcasting werd begin dit jaar door de Duitse mediagroep ProSiebenSat.1 in de etalage gezet, samen met de Vlaamse zenders VT4 en Vijftv en een aantal Scandinavische zenders. Volgens De Tijd overleefde De Persgroep de afgelopen dagen de eerste schifting van de overname-kandidaten voor SBS Nederland.

Het vervolg van de biedingenstrijd wil De Persgroep nu samen voeren met VMMa, dat ook eigenaar is van radiostation Q Music. Roularta-ceo Rik De Nolf noemt de constructie met VMMa “een mogelijkheid”, maar zegt dat er nog niets is beslist. Het blijft onduidelijk of Roularta het bod van De Persgroep en VMMa ook financieel zal ondersteunen. Het is mogelijk dat de West-Vlaamse groep zich beperkt tot een kleine bijrol in de overname.

Bron: Adformatie

Bericht delen