Rotterdam reserveert 6,7 miljoen voor Eurovisie Songfestival in 2021
vrijdag 24 april 2020

Rotterdam reserveert 6,7 miljoen voor Eurovisie Songfestival in 2021

Rotterdam wil graag dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar alsnog in de stad plaatsvindt. De gemeente legt daarvoor nog eens 6,7 miljoen euro opzij. Met dat voorstel is de gemeenteraad van Rotterdam donderdag akkoord gegaan. Het bedrag komt bovenop de 15 miljoen euro die het festival de gemeente al heeft gekost.

Het liedjesfestijn zou aanvankelijk over een paar weken worden gehouden in evenementencomplex Ahoy in Rotterdam, maar dat werd vanwege het coronavirus afgelast. Rotterdam heeft al voor miljoenen euro’s aan kosten gemaakt voor het Songfestival. Omdat de stad daar slechts een deel van terugkrijgt, moest de gemeenteraad opnieuw achter de kandidatuur gaan staan en geld toezeggen. Dat is nu dus gebeurd.

Of het Eurovisie Songfestival volgend jaar daadwerkelijk naar Rotterdam komt, is nog niet helemaal zeker. “Om hierover definitief uitsluitsel te kunnen geven moeten we eerst een aantal organisatorische, productionele en financiële vraagstukken beantwoorden”, laat de organisatie van het Eurovisie Songfestival weten. Die beslissing valt waarschijnlijk halverwege mei.

Wethouder Kasmi, verantwoordelijk voor het Eurovisie Songfestival binnen de gemeente, is blij met het besluit van de raad. “EBU, NPO, AVROTROS, NOS en Ahoy kunnen ervan op aan dat Rotterdam in 2021 alsnog gaststad is. De afgelopen tijd is hard gewerkt en wat dat betreft staan we klaar om de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2021 in onze stad te verwelkomen.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen