Rotterdam in 2021 gastheer van Eurovisie Songfestival
zondag 17 mei 2020

Rotterdam in 2021 gastheer van Eurovisie Songfestival

Volgend jaar mag Rotterdam het Eurovisie Songfestival organiseren. Dat is bekendgemaakt tijdens de speciale tv-uitzending Eurovision: Europe Shine A Light die zaterdagavond in 45 landen live te zien was vanuit Studio 21 in Hilversum als vervanging van de finale van het muzikale spektakel. De uitzending trok 2.370.000 kijkers op NPO 1.

De editie van dit jaar die in Ahoy zou plaatsvinden, werd in maart afgelast als gevolg van de coronacrisis. Vervolgens gingen de NPO, NOS en AVROTROS samen met Rotterdam en de European Broadcasting Union (EBU) de mogelijkheden na om het Eurovisie Songfestival in 2021 voor Rotterdam te behouden.

Zo besloot Rotterdam vorige maand om nog eens 6,7 miljoen euro opzij te leggen voor de organisatie van het festijn volgend jaar. De stad maakte eerder al voor miljoenen kosten voor het afgelaste songfestival.

Omdat het onduidelijk is hoe het coronavirus de situatie in het komende jaar zal beïnvloeden, worden verschillende scenario’s uitgewerkt. In de komende weken en maanden worden meer details bekend, zoals de data van het Eurovisie Songfestival 2021. Mensen die tickets hadden voor dit jaar, horen volgende week of ze die kunnen houden of inwisselen voor geld.

Bron: NOS/BM

Bericht delen