Dinsdag 16 januari 2018

Rooijakkers en Verster in Juridische Zaken

Art Rooijakkers en Lauren Verster zijn bij de AVRO voor het eerst samen in één programma te zien. In Rooijakkers & Verster: Juridische Zaken, een zesdelige serie die begin 2014 op Nederland 3 wordt uitgezonden, neemt het duo ‘kwesties die krom lijken in het recht’ onder de loep.

Daarbij wordt keer op keer de vraag gesteld “Hoe kan het dat…?”

Hoe kan het dat bijvoorbeeld er in Nederland duizenden veroordeelden vrij rondlopen of zelfs verdwijnen, terwijl ze in de cel zouden moeten zitten? In een andere uitzending wordt het fenomeen witwassen belicht. Waarom wordt witwassen ogenschijnlijk zo mild bestraft? Ook is een uitzending gewijd aan de vraag hoe het mogelijk is dat in Nederland naar verhouding meer burgers om het leven komen door politievuur dan in ons omringende landen.

Rooijakkers en Verster gaan langs bij slachtoffers en daders, politie en Openbaar Ministerie, experts en belanghebbenden. In een zilvergrijze Amerikaan uit de jaren ‘70 rijden ze door Nederland op zoek naar antwoorden. Het duo voert niet alleen gesprekken, ze nemen zelf ook de proef op de som. Zo gaat Rooijakkers in de aflevering over schietende agenten als politieman in opleiding een huis binnen van waaruit een alarmerend telefoontje bij de meldkamer is binnengekomen. Verster laat in de aflevering over voortvluchtige criminelen zien hoe je bij een plastisch chirurg een gedaanteverwisseling kunt ondergaan.

Bron: AVRO

Bericht delen