Pupkin mag alsnog opnames maken op Markt in Roermond
vrijdag 6 november 2020

Pupkin mag alsnog opnames maken op Markt in Roermond

De gemeente Roermond heeft producent Pupkin alsnog toestemming gegeven voor de opnames van The Spectacular, een dramaserie van de VPRO over de IRA-aanslag die plaatsvond in 1990.

Burgemeester Rianne Donders verbood de opnames van de vierdelige serie eerder. “Op het terras mag nog niet één persoon zitten, en dan zouden wel tachtig mensen op de Markt staan met lampen, stellages en tenten voor opnames”, zo liet zij kortgeleden weten via een woordvoerder.

Binnen de nieuwe noodverordening is er echter juridisch gezien ruimte om opnames te maken. De burgemeester kreeg te horen dat de productieleiding van de serie ging onderzoeken of de opnames mogelijk in een andere stad konden plaatsvinden. “Toen heeft ze gezegd: ‘Wacht even, als het hier niet kan en daar wel, dan in Roermond ook'”, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord weten.

Productiebedrijf Pupkin heeft het aantal opnamedagen van de serie teruggebracht en de opnames op de Markt zullen minder grootschalig zijn. Het is de bedoeling dat de opnames van de serie met Hadewych Minis op 16 november beginnen.

The Spectacular moet in 2021 op televisie verschijnen en gaat over de jacht op de IRA in Nederland eind jaren tachtig. De serie wordt geregisseerd door Willem Bosch en Pieter Kuijpers. Zij hebben ook het scenario geschreven. De vierdelige serie is een coproductie van Pupkin en de VPRO en komt mede tot stand met een bijdrage van het NPO-fonds en de Netherlands Film Production Incentive.

Bron: 1Limburg/BM
Foto: Aanslag op de Markt in Roermond in 1990

Bericht delen