Rode Kruis en NPO bespreken nationale actie voor Sint-Maarten
Woensdag 17 januari 2018

Rode Kruis en NPO bespreken nationale actie voor Sint-Maarten

Er komt mogelijk een nationale inzamelingsactie op televisie voor de slachtoffers van de natuurramp op Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius. Dat zei Gijs de Vries, directeur van het Nederlandse Rode Kruis, zaterdagmiddag in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

Maandag praat het Rode Kruis met de NPO over de mogelijkheden voor de televisie-actie. “Eerst moeten we kijken of er een actie komt, daarna is de vraag wanneer”, stelt De Vries. “Zoiets heeft tijd nodig.”

De eilanden zijn zwaar getroffen door de orkaan Irma. Gisteren werd bekendgemaakt dat zeker 70% van alle infrastructuur op Sint-Maarten is verwoest. Veel bewoners zijn dakloos, terwijl een tweede orkaan op komst is.

De Vries vertrekt later dit weekend zelf naar het verwoeste eiland. “Het is chaos op Sint Maarten. We moeten situatie in kaart brengen”, aldus de directeur.

De laatste grote televisie-actie voor een ramp was voor de hongersnood in Afrika en Jemen, in maart van dit jaar. Toen werd er ruim 30 miljoen euro opgehaald op Giro 555.

Bron: WNL/BM

Bericht delen